“Perfectie is onbereikbaar, streven naar perfectie niet.”

Mark Pelder
,
Head of Design
Hoi, ik ben Mark. Ik ben op het moment van schrijven 31 jaar oud, maar aangezien ik niet weet wanneer je dit leest, kan ik inmiddels al wel 32 of misschien wel 33 jaar zijn. Ik woon samen met mijn vriendin in Apeldoorn en ben al van jongs af aan bezig met het ontwerpen van alles wat je je maar voor kunt stellen. Bij IMPRES werk ik bij de allermooiste afdeling als head of design. Ik houd me bezig met de processen en collega’s binnen het team en ik zorg ervoor dat we als afdeling kunnen groeien. Ik vind het fijn als het team goed samenwerkt en iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en zich kan ontwikkelen binnen, maar ook buiten het vakgebied. Dat vind ik erg leuk, vooral omdat ik daarnaast ook nog als designer onze klanten kan helpen met de uitstraling van hun nieuwe producten.
“Je krijgt de vrijheid om dingen te proberen en het geeft niet als dat een keer niet goed gaat.”
Ik heb voor IMPRES gekozen omdat ik bij mijn vorige werk liep ik tegen een plafond aan en kon ik me niet doorontwikkelen in de richting waar ik op wilde. Persoonlijk vind ik het belangrijk om mezelf altijd uit te blijven dagen en nieuwe dingen te proberen, dus dat vond ik erg frustrerend. Daarop besloot ik om rond te gaan kijken naar wat anders. Ik kwam al snel bij IMPRES uit en al tijdens mijn eerste gesprek kwam naar voren dat ik me hier goed zou kunnen ontwikkelen. Tot nu toe is dat ook zeker zo. Je krijgt de vrijheid om dingen te proberen en het geeft niet als dat een keer niet goed gaat. Daardoor voel je je niet alleen gewaardeerd, maar krijg je ook nog eens meer motivatie om aan het werk te gaan. Ambities heb ik heel veel. Ik ben voor mijn gevoel nooit uitgeleerd en wil mezelf constant verbeteren. Mijn motto is ‘perfectie is onbereikbaar, streven naar perfectie niet’. Je kunt namelijk nooit iets helemaal perfect doen, want er is altijd ruimte voor verbetering. Ik vind het wel belangrijk om alles wat ik doe zo goed mogelijk te doen en mezelf altijd uit te blijven dagen. Op korte termijn is mijn ambitie in ieder geval dat mensen naar IMPRES toe komen omdat het design ze aanspreekt. Op lange termijn lijkt het me tof om internationale klanten naar ons toe te trekken en dat er niet automatisch naar Amsterdam wordt gekeken voor zulke projecten, maar dat Zwolle ook op de kaart komt te staan. Dromen heb ik daarnaast ook in overvloed. Natuurlijk droom ik wel eens over het winnen van de loterij, of dat ik allemaal sportauto’s heb, maar een wat realistischere - en hopelijk haalbare - droom is om later een zelfvoorzienend huisje ergens midden in de natuur te hebben waar we in weekenden en vakanties naar toe kunnen gaan.
In mijn vrije tijd ben ik het liefst zoveel mogelijk buiten. Omdat ik van mezelf niet heel veel geduld heb en altijd iets moet doen, heb ik een aantal jaren geleden fotografie opgepakt als hobby. Als ik een camera mee heb vind ik het niet erg om ergens uren te blijven zitten. Eigenlijk best gek, maar het geeft mij dan het gevoel dat ik toch nog iets nuttigs doe. Verder heb ik een passie voor auto’s en in de zomermaanden vind ik het dan ook leuk om rond te rijden over mooie weggetjes of op het circuit.