“Niemand denkt in problemen, maar juist in oplossingen.”

Stefan Strampel
,
Developer

Hoi, ik ben Stefan, 27 jaar en woon momenteel nog thuis. Maar dat zal niet lang meer duren want heb samen met mijn vriendin een huisje gekocht in Lutten, een gezellig dorpje net onder attractiepark Slagharen. Nadat het klussen en verhuizen klaar is zal er weer tijd zijn om gitaar te spelen en om foto’s te maken van alles om mij heen. Verder ben ik ook graag in huis bezig met bijvoorbeeld home automation en vind ik het leuk om zelf handige dingen te maken zoals een kast of bureau.

“Het leuke van IMPRES is dat er naast de skills die je nodig hebt voor je werk, ook gewerkt kan worden aan persoonlijke doelen.”

Als back-end programmeur ben ik veel bezig om de juiste structuur te maken zodat de applicaties goed onderhouden kunnen worden en zodat de applicatie goed aansluit bij de wensen van de klant. Dit is altijd een leuke uitdaging omdat geen enkel project hetzelfde is en elke klant andere wensen heeft, zelfs voor projecten die op elkaar lijken. Voordat we met een project beginnen en zelfs tijdens het realiseren sparren we over welke techniek en uitwerking het beste gebruikt kan worden. Doordat de wensen tussentijds kunnen veranderen wordt er veel agile gewerkt en daarom steken we regelmatig de koppen bij elkaar om na te denken over de volgende stap. Bij IMPRES is er een hele open en leuke sfeer waardoor er veel mogelijk is. Voor mij was het heel belangrijk om verder te groeien in de techniek en daarnaast aan mijn communicatie skills te werken. Bij IMPRES is er de ruimte om beide flink te ontwikkelen. Het leuke van IMPRES is dat er naast de skills die je nodig hebt voor je werk, ook gewerkt kan worden aan persoonlijke doelen. Dus IMPRES wil ook dat jij goed in je vel zit en richt zich ook op de persoon zelf. Naast deze dingen zijn de collega’s heel relaxed waardoor het nooit saai is op kantoor en er altijd wel iemand een praatje wil maken, dit geeft een hele fijne sfeer.

In mijn carrière wil ik graag beter worden in het programmeren zodat ik elke uitdaging aan kan en al een oplossing in mijn hoofd heb zodra een idee genoemd wordt. Naast het programmeren wil ik graag breed inzetbaar zijn door bijvoorbeeld mijn kennis over CI/CD, systeembeheer en bijvoorbeeld Docker te verbeteren. Deze dingen zijn allemaal ondersteunend aan het programmeren en door hier ook kennis van te hebben verwacht ik betere oplossingen te kunnen bieden. Naast mijn carrière vind ik het heel belangrijk om mijn privéleven ook genoeg aandacht te geven. Zoals eerder genoemd hebben we een huis gekocht en ook hier wil ik alles aan doen zodat we er fijn kunnen wonen, goede contacten blijf houden met de vrienden en familie en dat we goede buren kunnen zijn. Niet hele specifieke ambities, maar wel een rode draad dat ik me er prettig bij voel, dat is heel belangrijk.