“Perfectie is onbereikbaar, streven naar perfectie niet.”

Mark Pelder
,
Head of Design

Hoi, ik ben Mark. Ik ben op het moment van schrijven 32 jaar oud, maar aangezien ik niet weet wanneer je dit leest, kan ik inmiddels al wel 33 of misschien wel 34 jaar oud zijn. Ik woon op dit moment samen met mijn vriendin in Apeldoorn en ben al van jongs af aan bezig met het ontwerpen van alles wat je je maar voor kunt stellen.

“Je krijgt de vrijheid om dingen te proberen en het geeft niet als dat een keer niet goed gaat.”

Bij IMPRES werk ik bij de allermooiste afdeling als head of design. Ik houd me bezig met de processen en collega’s binnen het team en ik zorg ervoor dat we als afdeling kunnen groeien. Ik vind het fijn als het team goed samenwerkt en iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en zich kan ontwikkelen binnen, maar ook buiten het vakgebied. Dat vind ik erg leuk, vooral omdat ik daarnaast ook nog als designer onze klanten kan helpen met de uitstraling van hun nieuwe producten.

Hiervoor werkte ik in de fietsenbranche en was ik gericht op het ontwerp van één merk. Daar heb ik veel geleerd, maar al snel merkte ik dat ik het leuker vind om wat meer afwisseling te hebben in mijn werk. Uiteindelijk heb Ik voor IMPRES gekozen omdat we hier werken met verschillende klanten met verschillende vragen. Je wordt dus altijd uitgedaagd. Ook gaan we hier verder dan bij veel andere bedrijven. We zitten volop innovatie en we denken echt mee met de klant zodat zij hun doelen kunnen behalen.

Iets anders wat mijn werk leuk maakt, zijn mijn collega’s. Iedereen heeft een goed gevoel voor humor en je hebt als snel het gevoel dat je erbij hoort. Tegelijkertijd is iedereen ook serieus over zijn of haar expertise, waardoor je ontzettend veel van elkaar kunt leren. Niet alleen binnen je eigen vakgebied, want omdat we marketing, design en development doen voor klanten, krijg je al snel een kruisbestuiving tussen de afdelingen. Verder heb je bij IMPRES veel vrijheid. Je mag experimenteren en gaat dat niet goed, dat maakt dat niet uit. Pakt het goed uit, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Je leert er in beide gevallen van. Daardoor voel je je niet alleen gewaardeerd, maar krijg je ook nog eens meer motivatie om aan het werk te gaan.

Dat sluit goed bij mij als persoon aan, want ik heb ambities in overvloed en ik ben voor mijn gevoel nooit uitgeleerd. Vroeger heb ik een keer het boek ‘Seal Team six’ van Stephen Templin gelezen. Dat boek gaat over de training die de Navy Seals krijgen en wat mij daarvan is bijgebleven is een citaat van een van de Seals: ‘perfectie is onbereikbaar, streven naar perfectie niet’. Dit sprak mij erg aan en gebruik ik sindsdien ook als mijn motto. Je kunt namelijk nooit iets helemaal perfect doen, want er is altijd ruimte voor verbetering. Ik vind het wel belangrijk om alles wat ik doe zo goed mogelijk te doen en mezelf altijd uit te blijven dagen.

Dit doe ik ook bij mijn hobby’s. Doordeweeks zit ik het grootste deel van de dag binnen en heb ik een zittend beroep. Dan mis ik toch wel de kleuren, geuren en geluiden van de natuur. Daarom ben ik in mijn vrije tijd het liefst zoveel mogelijk buiten. Omdat ik van mezelf niet heel goed stil kan zitten en altijd iets te doen moet hebben, heb ik een aantal jaren geleden fotografie opgepakt als hobby. Want normaal gesproken kan ik nog geen vijf minuten op een bankje zitten, maar als ik een camera mee heb vind ik het niet erg om ergens uren te blijven zitten. Eigenlijk best gek, maar het geeft mij dan het gevoel dat ik toch bezig ben met zelfontwikkeling. 

Op korte termijn is mijn ambitie in ieder geval dat klanten naar IMPRES toekomen omdat het design ze aanspreekt. Op lange termijn lijkt het me tof om internationale klanten naar ons toe te trekken en dat er niet automatisch naar Amsterdam wordt gekeken om een klus te klaren, maar dat Zwolle ook op de kaart wordt gezet.