"Ik zou het geweldig vinden als ons werk landelijke bekendheid krijgt!"

Jeroen Peters
,
Developer

Hallo, ik ben Jeroen. Ik werk in team The Unit als software developer en help bij het verwezenlijken van de plannen en ambities van onze opdrachtgever, door ze feedback en advies te geven. Het werken bij IMPRES bevalt heel erg goed. Al werk ik nog maar twee maanden bij IMPRES, het voelt alsof ik hier al jaren zit. Dat komt omdat ik een erg leuk team heb waarin we elkaar graag helpen en er veel plek is voor lolletjes.

We werken voor BS&F, een organisatie die gemeenten ondersteunt bij het helpen van minima door het bijvoorbeeld gemakkelijk te maken om een goede (en goedkope) zorgverzekering aan te bieden of helpt om de door de overheid ingestelde energietoeslag op een eerlijke manier te verdelen. Een mooie bijdrage aan de samenleving dus.
Toen mijn vorige werkgever door overnames veranderde ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe werkgever. Ik had met Nick (Operationeel Directeur bij IMPRES)
al vaker berichten uitgewisseld op LinkedIn en zo was IMPRES al aardig top of mind, ik fietste ook vaak langs het oude pand. Maar bovenal staat IMPRES goed bekend, is het voor mij op fietsafstand en vanaf het eerste gesprek was de klik met de mensen en het bedrijf heel goed, een fijne positieve vibe.

Technische uitdagingen ‘aftikken’ behoort altijd tot mijn ambitie; als de ene opgelost is ga ik naar de volgende. In mijn vakgebied is er altijd wat te doen, zo blijf je ook bij. Er zijn tal van gebieden waar ik nog bij wil leren en daar is bij IMPRES ook de ruimte voor, zoals het opzetten van een goede Docker omgeving. Ik zou het geweldig vinden als ons werk positieve landelijke bekendheid krijgt!
Ik heb ook bezittingen zonder toetsenbord, bijvoorbeeld een gitaar. Ik speel vrij amateuristisch maar het geeft me een hoop rust en tevredenheid. Over spelen gesproken, samen met mijn twee dochters bouw ik ook graag Duplo-bouwwerken! Eén keer per jaar probeer ik een rondvlucht in een Cessna te maken waarbij ik zelf een stukje mag vliegen, dat vind ik echt fantastisch. Verder onderhoud ik mijn vrije tijd allerlei open source software, met het idee de wereld een beetje leuker te maken. Ik heb al best veel gebruikers en de interactie met ze maakt het erg leuk. Naast software voor anderen maak ik ook allerlei gekke dingetjes met Raspberry Pi’s (en toebehoren), zoals een automatisch ventilatortje als de temperatuur in een kamer te hoog wordt, voorzien van touchscreen om de grenswaarde aan te passen of een camera op batterypack die een aantal uren nacht-opnames in de tuin kan maken om te zien of de egel al terug is!